Maku ratkaisee!

Makua, makua ja lisää makua!

Maun puolesta Sushike on ollut melko hyvällä tolalla koko ajan, sillä kaikki sushiinkin makua tuovat jutut ovat olleet mukana alusta asti. Koostumus sen sijaan oli yksi tuotekehityksemme keskeisimpiä haasteita.

Kukkakaalin ja riisin tasapainottamista

Tämän tiimoilta tuotekehityskeittiössä työstettiinkin kukkakaalimassaa koostumukseltaan paremmaksi. Palautteissa meitä haastettiin hakemaan rakenteen ja maun suhteen parempaa balanssia ja lisää sushimaisuutta koostumukseen.

Kukkakaali piti saada balanssiin. Liian suuri määrä kukkakaalia teki massasta mössöä, mitä kukaan ei halunnut. Miellyttävän suutuntuman lisäksi Sushike piti olla ehdottomasti syötävissä puikoilla.

Koostumus vaikutti myös valmistettavuuteen

Kukkakaali teki myös tuotteen koneellisen valmistamisen haastavaksi. Pelkän kukkakaalimassan kanssa nigirikone teki tenän. Kun lisättiin matkaan vähän enemmän riisiä, sehän tuli läpi koneestakin nättinä kuin riisityyny pienenä.

Kukkakaalin entsyymit kuitenkin aiheuttivat edelleen valmiin Sushikkeen ”vettymistä” pidemmän päälle, mikä tarkoitti meille taas uusia haasteita koostumuksen kanssa.

Tämän kautta päädyttiin testaamaan kotimaista kauraa yhtenä vaihtoehtona koostumuksen korjaamiseksi. Tuomaristo antoi paljon hyvää palautetta, ja kaura onkin jäänyt mukaan Sushikkeen reseptiikkaan, mutta kerrotaanpa siitä lisää tuonnempana.

Konsepti, lupaus ja vähän muutakin

Vedettiin tuo meidän makuvariantti hieman pidemmälle fine dining -puolelle ja Jukka miettikin jakson loppupuolella, ”ollaanko valmiita toimittamaan sitä, mitä makuvarianttien puolesta oli tarjolla”.

Tähän uskallamme tässä kohtaa sanoa, että ainakin Sushike on.

17 pistettä ja maku-tehtävän jaettu voitto. Kiitos!