Mikä ihmeen glukomannaani?

Osa Sushikkeen riisistä on korvattu glukomannaanilla, minkä ansiosta Sushikkeessa on selkeästi vähemmän kaloreita ja hiilihydraatteja. Glukomannaani on siis vallan erinomainen raaka-aine.

Glukomannaani ei kuitenkaan ole kovin tuttu raaka-aine suomalaisille, joten avataanpas vähän, mistä on kyse.

Luonnonkuitu, jolla on merkittäviä terveysvaikutuksia

Glukomannaani on luonnontuote, jota on käytetty Aasiassa vuosituhansia. Se on konjac-kasvin juuresta valmistettavaa kuitua, joka on itsessään hajuton ja mauton. Sillä on kuitenkin paljon etuja sekä terveysvaikutusten että elintarvikkeiden valmistuksen näkökulmasta.

Glukomannaani auttaa alentamaan kolesterolia

Glukomannaanilla on kolesterolia alentava vaikutus, kun päiväannos on vähintään 4 grammaa glukomannaania. Sushike-tuotteet sisältävät vähintään tämän määrän, jonka ansiosta Sushike on terveellistä sekä kaloripitoisuutensa että kolesterolin näkökulmasta.

Glukomannaani auttaa painonhallinnassa osana vähäkalorista ruokavaliota

Glukomannaani sitoo nestettä jopa 300-kertaisesti oman painonsa verran. Tämän vuoksi se on myös täyttävää ja auttaa painon hallinnassa, kun samalla juodaan riittävästi vettä. Sushike-tuotteet helpottavat painon pudottamista, kunhan pidät huolta, että et samalla kertaa juo turhia kaloreita vaan nautit 1–2 lasillista vettä kyytipoikana.

Glukomannaanilla uskotaan olevan muitakin positiivisia vaikutuksia

Glukomannaaniin liitetään tavallisesti myös terveysväitteitä suoliston terveyden parantamisesta (glukomannaanin suora suomennos japanista on muuten suoliluuta) ja matalasta glykeemisestä indeksistä, joka auttaa verensokerin hallinnassa. Näistä ei kuitenkaan ole riittävää tieteellistä näyttöä ainakaan toistaiseksi.